Thursday, September 25, 2014

TRAVEL ║ Krakow.

IMG_8385 copy IMG_8450 copy IMG_8361 copy IMG_8425 copy IMG_8383 copy

De tweede stop: Krakau.

Krakau --> Polen, Polen --> Lelystad. Ja, dat was voor deze trip zo ongeveer de enige link die ik kon leggen. Een beeld van Poolse mensen had ik wel, mijn beeld van Polen zelf was nog vaag. Het enige dat ik wist is dat er dit jaar een hele vette release van AM1's zou zijn die alleen in Polen uitkwam.

Met de (ijskoude) nachttrein vanaf Praag - uiteraard van begin tot eind geslapen - kwamen we rond 7 uur 's-ochtends aan in het mooie Krakau. Het was nog rustig op de straten, de winkeltjes waren gesloten, maar wat was het mooi. Toen al.
De rust en de frisse ochtendlucht (die beloofde dat het een mooie dag zou worden) waren sehr aangenaam en met ons goede gevoel voor richting (lees: iedereen - mijn gevoel) kwamen we aan bij ons hostel. Dit was trouwens by far het beste hostel: midden op de market square (hèt plein van Krakau)! Hier liepen de hele dag door mooi versierde paarden met een koets, waardoor wij in ons kamertje het geluid van de hoeven in een rustig tempo hoorden: erg schattig allemaal!
De stad is net een levend sprookje, met de gebouwen, de lichtjes, de paarden en de muziek. Een stad om verliefd (op) te worden!

Vanaf Krakau zijn we ook naar de concentratiekampen Auschwitz en Birkenau geweest, als je hier in de buurt bent moet je hier zeker geweest zijn. Het was enorm intrigerend en indrukwekkend om te zien, op een gegeven moment kreeg ik er echt een misselijk en naar gevoel van.
Hiernaast zijn we ook naar het Jewish quarter geweest (waar trouwens al deze enorm sexy foto's zijn genomen, met nadruk op sexy bij de derde foto, dat spreekt voor zich), ook zeker interessant om geweest te zijn!
Natuurlijk hebben we in Krakau ook nog een pubcrawl gedaan en zijn we naar een shisha bar geweest, wederom hadden we in deze stad ook te weinig tijd.
Hierom hadden we besloten om nog 1 extra nacht te blijven, het hostel was zo gezellig en de stad zo mooi: ja wij bleven nog een nachtje! (de gevolgen hiervan zouden we later merken...)

Krakau dus, een geweldige stad die je zeker moet bezoeken!

Follow me on:

2 comments:

Danai Vorgia said...

Hele leuke foto's!

Ziet er uit als een mooie plek :)

xx DanaiVorgia.nl

Romy said...

Wat heb je een leuke blog! En wat ziet het er prachtig uit daar!