Wednesday, September 24, 2014

TRAVEL ║ Prague.

IMG_8290 copy IMG_8305 copy IMG_8215 copy IMG_8341 copy IMG_8352 copy

Met de uitspraak 'beter laat dan nooit' in gedachten maak ik deze post.
Als ik de foto's weer terugzie heb ik nog meer het verlangen om weer terug te gaan naar deze zomer.
Misschien is het ook wel leuk dat ik ze nu pas post,
na al die foto's van alle vakanties, vergat ik in ieder geval op een gegeven moment wie waarheen was en wanneer.
Verwacht vanaf nu dus zo nu en dan wat heerlijke vakantie foto's!
Deze zomer ben ik namelijk - voor zij die het nog niet wisten - wezen interrailen. Iets dat ik echt aan iedereen kan aanraden!

Anyway, onze eerste stop: Praag.
Daar gingen we dan, met de trein om 7 uur 's-ochtends (of was het nog eerder?) vanaf Amsterdam centraal.
Overstappen in Berlijn en dan door naar Praag. Een lange rit, maar dat maakte niets uit, voornamelijk omdat ik vanaf ongeveer de eerste minuut al sliep, wakker werd in Berlijn en vervolgens in de volgende trein weer doorsliep.
Echter wel met een onderbreking, we bleken op de plekken van anderen te zitten.
Zit nog een heel systeem achter al die gereserveerde plekken...
Gelukkig leerden we dit al in de eerste treinrit, want het scheelde een hoop gedoe bij alle ritten die volgden!

Praag dus, wat een stad! Eerlijk gezegd had ik bij geen van de plekken die we hebben bezocht enig idee wat ik kon verwachten. Het hele Oostblok zou iets nieuws voor mij zijn. In Praag hebben we een Alternative Tour gedaan (aanrader!), lekker hipster! Hield in dat we een rondleiding door de stad kregen die voornamelijk ging over de (graffiti-)art, over de kunstenaars en dat in combinatie met de geschiedenis van de stad. Ik vond het in ieder geval reuze interessant! Verder hebben we een pubcrawl gedaan (in iedere stad haha!) en zijn we daarmee bij de grootste club van Praag geweest. Tot slot hebben we nog gemeet met vriendjes van ons uit Nederland, die schijnbaar 200 meter vanaf ons hostel zaten! Wat een toeval!

Vooral het Oude Stadsplein is in Praag een echte aanrader, met klokkentorens, kerken en andere bezienswaardigheden is dit plein een echte must see. Als je geluk hebt en je hebt mooi weer, staan er veel straatartiesten, die ieder hun talenten daar laten zien.
Persoonlijk ben ik helemaal verliefd op alle artiesten die akoestische muziek produceren, wat ertoe heeft geleid dat ik daar 3 CD's heb gekocht... Ook de Karelsbrug is zeker mooi om gezien te hebben als je dan toch in de buurt bent!

So far een 'kort' verhaaltje over Praag. We hadden 3 dagen, te weinig tijd, dus ik vind dat ik nog een keertje terug moet!
Ben jij al een keertje in Praag geweest? En had je het er net zo erg naar je zin als ik (zoals je kunt zien op de 3e foto...)?

Follow me on:

1 comment:

fran said...

I love your pic together so much!!!
kisses
enjoy my new look!

NEW OUTFIT IN MY BLOG: STRIPES OVER THE SEA
http://showroomdegarde.blogspot.com.es/2014/09/stripes-over-sea.html