Saturday, November 8, 2014

AMFI ║ Fashion & Branding.School (ja ik zeg nog steeds school), iets waar ik nogal veel mee bezig ben. 
Zoals sommige van jullie misschien weten studeer ik sinds vorig jaar Fashion & Branding aan het AMFI
Een aantal zal de studie kennen, voor anderen is het 'gewoon mode'. Maar zij die het echt kennen die weten pas wat de studie inhoudt; leven tussen een heleboel vrouwelijke hormonen, van tijd tot tijd een sociaal beperkt leven, nachten doorhalen en een hoop kritiek aankunnen. En toch is het leuk! Omdat AMFI echt een deel van je leven uitmaakt, was het natuurlijk ook best gek dat ik nog niets over de opleiding geschreven had. Waarom niet? Zoals jullie ook misschien weten, heb ik hiervoor een tussenjaar gehad en daarvoor al een jaar bedrijfskunde aan de VU gestudeerd. Ik wilde er nu echt zeker van zijn dat dit mijn studie was en dat kon natuurlijk pas als ik mijn propedeuse zou hebben. Nou bij deze: sinds 2 weken heb ook ik eindelijk mijn P!

Daarom leek het me leuk om nu even een blik te werpen op wat ik het eerste jaar van mijn studie heb uitgespookt, want ja, waar gaan dan al die uren werk in zitten? En wat kun je als potentieel AMFI student(e) verwachten? Aangezien veel van jullie ook veel bezig zijn met mode en misschien ook wel AMFI willen studeren, ben ik van plan, vanaf nu een aantal van mijn projecten te bespreken!

Zelf heb ik namelijk een niet al te makkelijke tocht afgelegd om op het AMFI te komen. In de eerste instantie wist ik nog niet welke richting ik wilde doen. AMFI heeft namelijk 3 richtingen: Fashion&Design - het echte ontwerpen en erg creatief!, Fashion&Mangement - meer met cijfers, vooral economisch gericht en een stuk theoretischer dan design en dan natuurlijk Fashion&Branding, de opleiding die ik gekozen heb, die tussen Design en Management in zit en daardoor door velen leuk wordt gevonden. Het is de perfecte combinatie van creatief bezig zijn, maar toch conceptueel moeten nadenken! 
Toen ik had besloten welke richting ik wilde doen, mijn brief had ingestuurd en op gesprek mocht komen was ik natuurlijk enorm blij. Helaas ging m'n gesprek zo slecht als het maar kon, en had ik al een vervelend voorgevoel. 
Je moet namelijk worden toegelaten op de opleiding en kort gezegd: dat was ik niet. Oké, maar hoe ben ik er dan toch beland? Ja precies, ik was die vervelende herrieschopper. En dat heeft goed uitgepakt. 
Toen ik mijn toelating voor de opleiding deed, had de studie nog niet het recht mensen officieel af te wijzen zoals een kunstacademie (als ik het goed heb, mogen ze dat nu - helaas? - wel!). Zodra ik te horen kreeg dat ik was afgewezen, was ik eerst in een lichte depressie, maar erna ben ik goed gaan lezen wat er nou precies stond, ben ik gaan bellen en uiteindelijk toch toegelaten! (Dit is trouwens niet aan te raden)

Door middel van het laten zien waar wij op het AMFI nou mee bezig zijn, hoop ik jullie een impressie te kunnen geven van mijn studie, misschien mensen te kunnen helpen met het beslissen of ze wel of niet deze studie willen doen EN natuurlijk te laten zien waar ik zo veel mee bezig ben!
Hierboven zie je alvast een kleine blik van wat mijn studie nou in een kleine 4 minuten is

Follow me on:

1 comment:

Marlies said...

Wat leuk dat je af en toe over AMFI gaat schrijven, altijd erg leuk om andermans ervaringen te lezen! Ik ben dit jaar ook begonnen op 't AMFI (met design), zit nu ongeveer halverwege prototype, wát een werk haha! Vind het tot nu toe wel hartstikke leuk allemaal, vooral achteraf zijn die nachtjes doorhalen het allemaal waard geweest ;)
Klopt dat je nu wel echt afgewezen kan worden! Ik zat in de eerste lichting waar ze met toelatingsscores werkten: je kreeg na de intake een percentage hoe hoog je had gescoord, en met de loting in juli werden dan de beste scores uitgekozen. Dus hoe hoger je score hoe meer kans dat je erbij zat, maar uiteindelijk zijn ze dit jaar zo streng geweest dat iedereen boven de 55% al meteen ingeloot was en uiteindelijk zijn er zelfs mensen met 40% alsnog toegelaten (maar dat hoorden sommigen pas in de eerste schoolweek haha)
Maar zo zie je bij jou ook maar weer dat die intake echt een momentopname is, als je even je dag niet hebt wordt je afgewezen terwijl jij maar wel mooi je P nu hebt gehaald! Er zijn er dit jaar bij ons nu al genoeg afgevallen omdat het toch te zwaar was ;)
Ben benieuwd naar je verdere ervaringen & succes verder dit tweede jaar!