Wednesday, May 13, 2015

EVENT ║ Nielson in de Beurs van Berlage.Eergisteren was ik naar het door MTV georganiseerde concert van Nielson in de Beurs van Berlage!
Een klein weetje over mij: ik ben geen groot liefhebber van de Nederlandse muziek, maar van Nielson zijn muziek word ik toch altijd vrolijk. Zodoende zei ik dus ook gelijk ja toen Nanne vroeg of ik met haar mee wilde!

Om half 9 hadden we samen met Judith en een vriendin van haar afgesproken op Centraal en rustig liepen we naar de Beurs van Berlage. Een rij met de lengte van het gebouw zelf stond er, maar leuk als wij waren stonden we op de gastenlijst. Dachten we. Bij de gastenlijst kregen we te horen dat de hele rij ook op de lijst stond, dus aanschuiven maar. Gelukkig kwam er na een paar minuten een man aanlopen die rondriep of er nog pers was. Ja hoor, daar vielen wij onder. Hups, toch weer uit de rij en mee naar voren. Thank god!

Bij binnenkomst werden er al wat hitjes gedraaid en met z'n vieren kozen we een plekje een beetje vooraan, waar nog wat zuurstof over was. Rond half 10 begon de show en kwam Nielson op. Nu moet je weten, ik word vrolijk van zijn liedjes die ik ken. En dat schenen er maar 3 te zijn (Beauty and the Brains, Hoe en Sexy Als Ik Dans, uiteraard). Nielson bracht wat nummertjes mee van zijn nieuwe albums dus dat was voor iedereen een verassing, maar ook het nummer 'De man die niet kan gaan' was voor mij een geheel nieuwe ervaring. Ervaring omdat het de Nederlandse vertaling is van het nummer 'The man who can't be moved' van The Script natuurlijk. Half dromend herkende ik het deuntje en al snel realiseerde ik me welk nummer het was. Superleuk dus! Thuis heb ik gelijk het nummer gedownload en is - niet tot ieders vreugd - nu Nielson weer 24/7 te horen vanuit mijn boxjes.
Daarnaast was er (schijnbaar ook al bekend) het nummer 'Ik heb een meisje thuis', waar ik waarschijnlijk als enige van de zaal echt over verbaasd was. Teksten als 'ik heb een meisje thuis, die zou niet willen dat ik jou doe', 'ik zou best aan ze willen voelen' en 'ik kijk je uit de kleren' komen in het nummer voor, en terwijl ik aan het bedenken was hoeveel kinderen dit nummer uit volle borst mee gaan zingen, vond ik dat toch een klein beetje ongepast. Ik zie kinderen van 8 al naar elkaar zingen dat ze elkaar uit de kleren kijken en elkaar best zouden willen doen. Maar goed dat zal wel aan mij liggen. Het deuntje zit ook weer in m'n hoofd, dus wat dat betreft mag ik niets zeggen, aangezien ik het door het klaslokaal al aan het zingen ben.

Lang verhaal kort, het was een geslaagd avondje in de Beurs van Berlage; Nielson en MTV, bedankt!

Wat vind jij van Nielson? Ben jij groot fan, en kende je de nummers 'De man die niet kan gaan' en 'ik heb een meisje thuis' al? If so, wat is jouw mening over de tekst?

Follow me on:


Foto's komen van de MTV Facebook.

1 comment:

tamaraeleonora said...

Wat leuk! Ik kende ik heb een meisje thuis al wel van de radio. Ik word altijd vrolijk van zijn muziek! Leuk artikel!