Sunday, December 11, 2016

TRAVEL ║ Beijing.

PBFT_China_6 PBFT_China_2 PBFT_China_1 PBFT_China_5 PBFT_China_7 PBFT_China_3

Wat is er nou leuker om te doen, dan terugkijken naar zomervakantie-foto's op je niet zo zonnige zondag? Dat is precies wat ik dacht. Naja, dat én dat ik jullie eigenlijk nooit over mijn vakantie afgelopen zomer heb verteld. Want afgelopen zomer zijn vriendlief en ik voor een maand (!) naar China geweest! China ja.

Voor zij dit het zich afvragen: já, ik ben volbloed Chinees. En néé, ik spreek geen woord Chinees. Gênant? Pretty much. Geaccepteerd? Gelukkig wel. Tot afgelopen zomer was het namelijk geen enkel probleem dat ik maar vier woorden Chinees sprak, waarvan twee mijn voor- en achternaam waren.

Van verhalen wisten we dat China niet het makkelijkste backpack-land was, maar wij waren toe aan wat anders, dus daar gingen we dan, onze eerste stop: Beijing. Vriendlief wilde uiteraard vanaf het vliegveld weer backpack-style gaan, oftewel: geen taxi's, maar gewoon direct met het openbaar vervoer. Terwijl vriendlief al de verkeerde kant op liep, trok ik hem mee naar de goede richting (dit had overigens dus niets te maken met dat ik wél Chinees kan lezen; de internationale symbolen wezen de weg) waar we tegen het grootste probleem van de zomer aanliepen: Chinezen kunnen géén Engels. Van tevoren hadden we wel gehoord dat ze niet zo goed Engels spraken, maar dat ze op het vliegveld zelf al geen enkel woord verstonden, dát hadden we niet verwacht. Met behulp van handen en voeten hadden we dan eindelijk ons kaartje richting het centrum en konden we op avontuur naar het hostel.

Een ruime drie uur later (voor een rit die in theorie binnen drie kwartier had moeten lukken) waren we dan eindelijk bij het hostel. Het gehele avontuur bevatte een ruim aantal kilometers dat te voet was afgelegd, zonder eten of drinken, mét volle zon, zonder briesje, én met een pittige 40+ temperatuur. Aangekomen bij het hostel waren we dus nogal kapot, maar om een jet lag te voorkomen, besloten we direct wat te gaan eten en de Verboden Stad te bezoeken! De eerste dag was dus erg wennen, maar eenmaal gewend aan de hitte, het gebrek (beter gezegd: de afwezigheid) aan de Engelse taal, de ietwat opmerkelijke gewoonten van de Chinezen en de hordes toeristen, was Beijing best te doen. Beijing is verre van een leuke stad in onze ogen, maar zeker wel een plek om geweest te zijn, al helemaal als je toch besluit richting China te gaan. Al is het maar alleen om de toeristische trekpleisters af te kunnen vinken van je bucketlist. Want dat is natuurlijk ook wat wij hebben gedaan, zie hierboven: Het Zomerpaleis, de Chinese muur, de Verboden Stad et moi, waarbij ik doe alsof ik een liter bier wegwerk. Terwijl ik in werkelijkheid natuurlijk geen druppel lustte (:

Follow me on:

No comments: